Més de quinze mil concentrats i un sol clam: ‘Catalunya vol viure en llibertat’

  • Gran festa a la Devesa de Girona · Organitzada pel diari El Punt Avui

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de quinze mil ciutadans no es van voler perdre la gran festa ‘Catalunya vol viure en llibertat‘, organitzada pel diari El Punt Avui a la Devesa de Girona. D’ahir a les sis d’horabaixa a avui a la matinada s’hi han fet activitats diverses, com ara una trentena llarga de concerts per a tots els gustos, des dels Catarres a Joan Dausà i els Tipus d’Interès, Brams o els Terratombats. Tots van fer seu el clam per un procés que dugui Catalunya a la plena llibertat econòmica i política.

Hi van ser presents representants de partits com Convergència, amb el secretari d’organització, Josep Rull; d’ERC, amb la secretària general, Marta Rovira; de Solidaritat, amb el diputat Alfons López Tena; i també de Reagrupament i de la CUP.  També hi van assistir representants del govern de la Generalitat, com el portaveu de l’executiu, Francesc Homs, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. També hi va assistir la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i representants de moltes altres entitats.

Un dels moments més emotius de la festa fou el cant del Segadors. Aquest n’és el vídeo:

La festa, plena de gent de totes les generacions, s’ha fet coincidir amb la que es féu el 1992 per contestar les detencions de l’Operació Garzón. L’estiu del 1992, ara fa vint anys, arran dels Jocs Olímpics de Barcelona, Garzón féu torturar i empresonar molts independentistes. Un grup de mitjans de comunicació, encapçalats pel diari El Punt, va preparar llavors un concert a la Devesa titulat ‘Catalunya vol viure en llibertat’.

Però ahir els organitzadors no solament demanaven que aquells fets no es tornin a repetir mai més, ans també volien recordar que el clam encara és vigent. I per això també van ser dalt de l’escenari de la devesa els encausats d’ara fa vint anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any