Eliseu Climent rep l’homenatge de les universitats

  • Jordi Pujol farà la laudatio del president d'Acció Cultural del País Valencià

VilaWeb
Redacció
13.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un acte d’homenatge a Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es farà avui a migdia a la Universitat de Vic. Ha estat organitzat per les vint-i-una universitats dels Països Catalans que integren la Xarxa Vives. L’homenatge es clourà amb el lliurament de la medalla d’honor de la Xarxa Vives a Climent ‘en reconeixement a una vida de treball per a promoure la cultura catalana’.

L’ex-president Jordi Pujol farà la laudatio de l’homenatjat. L’acte començarà amb el parlament del rector de la Universitat de Vic i president de la Xarxa Vives, Jordi Montaña, i prosseguirà amb el lliurament dels premis de comunicació científica. També es farà un homenatge universitari a la professora Maria Antònia Canals, per la seva dedicació a la renovació pedagògica.

L’acte és un reconeixement de les autoritats acadèmiques a Eliseu Climent i, també, ‘a la tasca d’ACPV i de la generació que ha fet possible el procés de retrobament del País Valencià amb la seva identitat després de la llarga nit del franquisme’. En aquest sentit, Acció Cultural ho entén ‘com un estímul per a continuar el nostre treball en favor de la llengua i la cultura catalanes i d’afirmació de la identitat dels valencians’.

Més informació: Joan Francesc Mira substituirà Eliseu Climent a la presidència d’ACPV

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any