La impressionant pedregada del Pla d’Urgell, en imatges

  • Els municipis afectats volen demanar la declaració de zona catastròfica

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2012 - 10:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Set municipis del Pla d’Urgell (Fondarella, Golmés, Miralcamp, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, Sidamon i Torregrossa) s’ha vist afectats, dijous a la tarda, per una tempesta d’aigua, pedra i vent que ha malmès mobiliari urbà, edificis i conreus agrícoles. Els alcaldes dels municipis afectats es reuniran avui divendres amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el delegat del Govern, Ramon Farré, per tractar la situació on es possible que es demani la declaració de zona catastròfica.

La virulència de la tempesta s’ha fet manifest en poblacions com Sidamon on la tempesta a rebentat literalment un cobert. O en les destrosses de cultius com el panís o diferents varietats de fruita que es sabran amb més certesa els propers dies. El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, acompanyat d’altres consellers comarcals han visita algunes de les poblacions afectades.

Mollerussa

La intensitat de la tempesta unit a les característiques pròpies de capital de la comarca ha fet que l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, hagi convocat una reunió d’urgència amb tots els cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers i Creu Roja) per activar el protocol d’emergència per tal d’atendre totes les incidències que s’han produït al llarg de la tarda. Així mateix, també s’ha mobilitzat a totes les empreses que presten serveis a la ciutat així com també la brigada municipal. Aquesta actuació ha permès que la Policia Local pogués restablir a quarts de nou del vespre el trànsit pel centre de la ciutat, que havia quedat bloquejat. També s’ha de destacar, que malgrat la virulència de la tempesta de pedra, no s’ha produït cap tall en el subministre de cap servei en la ciutat.

Zones afectades

Pel que fa als danys, hi hagut inundacions a la plaça de Manuel Bertrand, a la plaça de l’Estació, al carrer Duran i Bas i a la carretera del Palau, on a banda també s’han després planxes d’uralita i cablejats. Així mateix, els Bombers, que han comptat amb reforços vinguts de Tàrrega, Cervera, Balaguer i Guissona, han treballat i encara continuen treballant en diferents carrers on s’han produït danys en edificis ja sigui en teulades o bé en vidres. Entre aquestes zones hi ha la plaça Sant Jaume, el carrer Onze de Setembre, el carrer Barcelona i diversos immobles del Grup Sant Isidori, al carrer Ferrer i Busquets, a la carretera de Miralcamp, al carrer Pompeu Fabra i al carrer Balmes.

Cinquantena de serveis

Tots plegats han treballat en una cinquantena de serveis i actuacions. Així mateix, també cal destacar el fet que diferents particulars s’han ofert a l’Ajuntament per treballar en les feines de neteja ja sigui amb tractors o amb grues particulars.

Vies de comunicació

La principal via que travessa el Pla d’Urgell, l’autovia A2, també s’ha vist afectada per la tempesta el que ha obligat a prendre precaucions des de Bell-lloc d’Urgell fins a Bellpuig(Urgell). Com s’ha dit també la N-II ha estat parcialment tallada i en moltes vies secundàries i camins s’havia de circular amb precaució pels grans tolls d’aigua i la presència de rames d’arbres a la calçada.

Informació de VilaWeb Mollerussa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any