Rigau treu ferro a la sentència del Suprem i diu que la LEC ja blinda la immersió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.06.2012 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat assegura que la sentència del Suprem feta pública avui no afecta el model d’immersió lingüística a les escoles. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha comparegut per valorar la sentència i ha dit que ‘som on érem’. Segons el departament, el decret els preceptes del qual han estat anul·lats pel Suprem data del 2008 i, per tant, és anterior a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). ‘Fa temps que tenim una normativa que estableix que el català és la llengua vehicular en el sistema educatiu. S’ha anul·lat un articulat previ a la LEC, però la llei continua vigent i la podrem continuar aplicant’, ha afirmat Irene Rigau.

La consellera ha admès una certa preocupació perquè ‘el Suprem demostra que interpreta de manera molt restrictiva tot allò que concerneix el model lingüístic escolar de Catalunya’. Però ha volgut treure ferro a la sentència i ha insistit que els centres no han de patir perquè la LEC blinda la immersió lingüística i aquesta cobertura és garantida pel Departament.

CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i SI reclamen al govern que no faci ‘ni un pas enrere’

La gran majoria dels grups parlamentaris han rebutjat la sentència del Suprem. ‘Ni un pas enrere’ ha estat l’afirmació que ha condensat la defensa de la immersió lingüística com a un model d’èxit, tant acadèmic com social. Alguns, com ERC i SI, han reclamat directament al govern que no acati la sentència, mentre que la resta ha instat l’executiu a blindar la vehicularitat del català. Per contra, PP i C’s han defensat el compliment de la sentència, per tal que el castellà s’equipari al català en l’ús a l’escola.

 

Informació relacionada: Cop del Suprem a la immersió en l’ensenyament infantil a Catalunya

Somescola.cat reclama una reacció contundent al ‘pitjor cop’ contra el català

Editorial de Vicent Partal: ‘Una proposta concreta als diputats catalans’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any