El Consell Escolar de les Illes, contra l’elecció de llengua proposada per Bauzá

  • El govern pretén que els centres puguin decidir si separen els alumnes en funció de la llengua escollida · El Consell avisa que suposaria la segregació dels infants

VilaWeb
Redacció
21.04.2012 - 09:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Escolar de les Illes ha rebutjat la nova mesura que vol aprovar el govern de José Ramón Bauzá, l’elecció de la primera llengua de lectura i escriptura a les escoles. La institució avisa que això suposaria ‘la segregació’ entre els infants i per això s’ha negat a signar el document que justificava la implementació de la mesura, tal com informa la Veu de Mallorca.

El Conseller d’Educació, Rafael Bosch, va donar ahir alguns detalls de com es faria efectiva la lliure elecció de llengua, i va dir que els centres tindrien potestat per separar els alumnes en funció de la llengua escollida, si ho consideraven oportú, tot i que una ordre de l’anterior govern del PP, encara en vigor, especifica que els alumnes no podran ser segregats pas per raó de llengua.

L’anunci del govern balear ha generat molta controvèrsia. El Consell Escolar va tancar-se ahir a debatre les esmenes a l’informe que havia de justificar la normativa sobre l’elecció de la llengua. Una de les esmenes recomanava la supressió del número 5 de la norma, referent a la lliure elecció de llengua en el primer cicle d’ensenyament, i després d’una ajustada votació, fou aprovada per 19 vots a favor, 18 en contra i una abstenció. Argumenten que l’article finalment suprimit introdueix ‘un element de distorsió en el sistema educatiu’ en un moment en què ja hi ha prou problemes i reptes, tenint en compte la situació de retallades econòmiques i de recursos. ‘A més, aquest article no respecte l’esperit de l’estatut d’autonomia ni la pròpia autonomia dels centres per poder desenvolupar l’aprenentatge en català com s’ha fet fins ara’, afegeixen.

Amb tot, el parer de Consell Escolar no es farà arribar al govern, perquè el president de l’ens, Jordi Llabrés, va emprar el seu vot de qualitat per a impedir-ho.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any