El Consell Escolar s’oposa a la ‘segregació’ de nins i nines per un sol vot de diferència

  • La institució es nega a signar l’informe amb el qual es pretenia justificar l’apertheid lingüístic a les escoles

VilaWeb
Redacció
20.04.2012 - 21:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Escolar s’ha mostrat molt clar a l’hora de rebutjar la nova mesura que vol aprovar el Govern de José Ramón Bauzá. Rebutgen l’elecció de la primera llengua de lectura i escriptura a les escoles perquè, segons diuen, provocaria la “segregació entre els nins”.

Per això, el Consell Escolar s’ha negat a signar aquest divendres en el seu ple el document que justificava la implementació de les mesures que prepara el Govern. La decisió ha estat molt renyida, ja que en un principi s’havia comptabilitzat un empat, amb 17 vots a favor de l’informe i 17 en contra.

Tanmateix, el president de l’entitat, Jordi Llabrés, ha desempatat la votació amb la seva aposta a favor de la inclusió lingüística en el món de l’educació. L’informe, doncs, ha estat rebutjat després d’un intens debat, especialment, al voltant d’una esmena sobre l’article 5, vinculat a l’elecció de la llengua en el primer cicle de l’ensenyament. En aquest cas, l’article ha quedat rebutjat per una majoria lleugerament més clara: 19 vots a favor de la supressió, 18 en contra i una abstenció.

Entre els arguments a partir dels quals s’ha rebutjat l’article es troba el fet que suposava una intromissió en l’autonomia dels centres i en la manera com s’ha ensenyat fins ara el català als centres educatius de les Illes. A més, també ha quedat plasmada l’actual situació de crisi i retallades, totalment contradictòria amb la implementació de mesures com les que es proposen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any