Commemorant el Dia Mundial del Teatre

  • Se celebra dimarts però ja hi ha actes, com la lectura del manifest i la venda del pa i la coca del teatre

VilaWeb
Redacció
24.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts vinent, dia 27, es commemorarà el Dia Mundial del Teatre, i a molts racons del país ja han començat a celebrar-ho. Moltes sales han programat funcions commemoratives i hi haurà un acte central que consistirà en la lectura del manifest internacional, que enguany ha estat escrit per l’actor nord-americà John Malkovich. A més, entre avui i dimarts la diada es celebra amb el pa i la coca del teatre, que es vendran a un centenar de fleques de Catalunya, on també es distribuiran vals de descompte per anar al teatre.

La plaça de Catalunya de Barcelona acollirà demà un acte festiu amb la lectura del manifest internacional, que llegirà Joana Vallès, i també el manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), escrit per Rosa Novell.

El Teatre Principal d’Alcoi també commemoraavui el Dia Mundial amb un acte al vespre que inclourà les lectura del manifest internacional i local i un sopar de germanor.

Al Teatre Principal de Palma, la lectura del manifest internacional anirà a càrrec, dimarts, de Sandra Mayol, alumna de l’Escola Superior d’Art Dramàtic. Els actes commemoratius també inclouran l’anunci del guanyador del Premi Teatre Principal de Textos Dramàtics i la representació de ‘Yo, Odiseo’.

El Dia Internacional del Teatre, creat el 1961 per l’Institut Internacional del Teatre (ITI), se celebra cada any el 27 de març per part dels centres nacionals de l’ITI i de la comunitat internacional del teatre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any