Bauzà passa de posar la mà al foc per Matas a renegar-ne

  • El 2009 va remarcar que l'ex-president era innocent, i fa unes setmanes va dir que 'no és dels nostres'

VilaWeb
Redacció
20.03.2012 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern balear, José Ramón Bauzá, ha volgut mostrar ‘respecte’ per la decisió judicial de condemnar Jaume Matas i ha dit que el PP ja va fer en el seu moment allò ‘que havia de fer: una renovació del partit’. El 2009, però, l’any en què va assumir la presidència del PP, Bauzá va dir que posava ‘la mà al foc per tots els afiliats al partit’ i concretament per Jaume Matas, després de l’encausament d’aquest dins el cas Palma Arena. ‘Matas és innocent i ha de ser tractat com a tal fins que la justícia no digui el contrari’, va dir aleshores Bauzá.

Va recordar aleshores que era innocent i que se l’havia de tractar com a tal, i va afegir que l’encausament de Matas s’havia rebut al partit ‘amb total serenitat i tranquil·litat’, i confiava que Matas aportaria ‘totes les explicacions’ que se li demanessin; concretament va dir que Matas podria ‘reivindicar la correcta gestió’ entre els anys 2003 i 2007, quan va presidir el govern.

En canvi, el dia 9 de març proppassat, i un cop ja vist per a sentència el judici pel qual avui se l’ha condemnat, la consideració de Bauzá ja era força diferent, i el president es va esforçar per intentar fer veure que Matas no tenia res a veure amb el PP: ‘No és dels nostres’, va declarar Bauzá, i va afegir: ‘Un corrupte no és mai dels nostres. No podem protegir aquesta mena de conductes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any