La conselleria garanteix a Escola Valenciana el manteniment de la línia en català

  • Maria José Català s'ha reunit avui amb l'entitat i hi haurà meses sectorials per a preparar el nou decret

VilaWeb
Redacció
15.03.2012 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Educació, Maria José Català, ha garantit avui a Escola Valenciana que no suprimirà els actuals programes d’immersió lingüística i d’ensenyament en català. Ho ha explicat ella mateixa i el president de l’entitat, Vicent Moreno, després de reunir-se per primer cop. Escola Valenciana ha valorat positivament la predisposició de la conselleria a dialogar i a arribar acords.

Català ha explicat, per la seva banda, que confiava a poder publicar al juliol el decret d’ensenyament plurilingüe per a aplicar-lo a partir del curs vinent al nivell d’Infantil, ‘amb un model que no trenca l’actual, amb molts bons resultats i que ha de continuar’. Segons Català, es tracta d’una incorporació progressiva i hi haurà coexistència amb els programes actuals. ‘Començarem a Infantil amb un programa que garanteixi una presència important de l’anglès per poder fer la immersió de manera progressiva’.

Vicent Moreno ha destacat que havia obtingut la garantia de la consellera que la línia en català es mantindria. ‘Els programes hi són, i s’hauran d’enriquir amb l’anglès, amb la qual cosa estem d’acord. Mai no hem estat contraris al plurilingüisme. Però les famílies han de tenir clar que començant la lectoescriptura en valencià, s’arriba a totes les altres llengües. No estarem en contra si això es manté, i ens han dit que sí’, ha dit. 

La reunió amb Escola Valenciana és una de les trobades prèvies de la consellera amb la comunitat educativa. A partir d’ara hi haurà meses sectorials per a preparar el decret.

L’entitat havia preparat abans d’ahir tot un seguit de preguntes per a la consellera instant-la a explicar el model plurilingüe que prepara. Fins avui no s’hi havia pronunciat i s’havia generat una forta inquietud per si la conselleria seguia el camí traçat per Font de Mora, que volia eliminar la línia en català.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any