Personalitats de la cultura i la política donen suport al català a les Illes

  • 'Moviment per la Llengua' recull signatures i ja en té més de dues mil

VilaWeb
Redacció
15.02.2012 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Personalitat de la cultura i la política ja han donat suport a la plataforma ‘Moviment per la Llengua‘, que treballa perquè es retiri l’avantprojecte de llei de modificació de la funció pública balear i que es mantingui l’actual Llei de normalització lingüística. L’entitat recull signatures per enviar la petició al parlament, on una comissió s’encarregarà de tramitar-la i on els peticionaris podran intervenir. ‘Si lluitem i aconseguim la força necessària, podrem tenir veu al parlament per defensar la nostra llengua’, diuen.

La plataforma ja ha recollit més de dues mil signatures, entre les quals hi ha les de representants polítics, com Joan Lladó, Alfred Bosch, Josep Joan Capó, Biel Barceló, Pere Sampol, Catalina Munar, Biel Huguet, Josep Melià, Miquel Ensenyat i Esperança Mateu; i escriptors, com Quim Monzó, Bartomeu Mestre, Miquel Àngel Vidal, Damià Pons, Miquel López Crespí. També hi han donat suport l’OCB, l’actor Toni Albà, el futbolista Martí Crespí, el glosador Mateu Xurí, el degà de la Facultat de Filosofia, Nicolau Dols, el músic Natxo Tarrés, el periodista Joan Carles Palos, etc.

Fa mesos que la societat balear es mobilitza a favor de la llengua. Divendres passat va haver-hi un acte a Manacor i demà n’hi haurà un de similar a Inca. Milers de manifestants han sortit al carrer per defensar l’ús del català i s’han recollit més de deu mil al·legacions contra la política lingüística de Ramon Bauzá.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any