Manacor diu ‘sí’ al català

  • L'OCB i el Consell de la Societat Civil de Mallorca denuncien amb un acte al Teatre de Manacor la política contrària a la llengua del govern Bauzá

VilaWeb
Redacció
10.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear i el Consell de la Societat Civil de Mallorca mantenen la mobilització social en favor de la llengua catalana. Al Teatre de Manacor, s’hi farà l’acte ‘Vine a dir sí a la nostra llengua‘ (20.30), pensat per a ‘fer conèixer de primera mà la política contrària a la llengua pròpia del govern Bauzá’. Tant a Manacor com a Inca (on es repetirà l’acte el dia 16), s’hi exposarà, sobretot, la reforma de la llei de funció pública, que buida de contingut la llei de normalització lingüística.

En tots dos actes, hi intervindran Jaume Mateu, president de l’OCB, i Bartomeu Colom, professor de dret administratiu de la UIB, que faran una valoració crítica de la política lingüística del govern actual. I amb això començaran les mobilitzacions que organitzaran totes dues entitats per demanar la retirada de l’avantprojecte de llei de la funció pública i per exigir a les institucions un canvi de política lingüística.

L’OCB recorda que els ciutadans i les entitats de les Illes Balears han presentat més de dotze mil al·legacions abonant la retirada de l’avantprojecte del govern, fet ‘sense precedents’ que ‘hauria de moure a reflexionar l’executiu, induir-lo a retirar la reforma i tornar al consens en matèria de llengua que va ser l’aprovació unànime de la llei de normalització lingüística’.

L’entitat presidida per Jaume Mateu recorda que, abans de les últimes eleccions, el president José Ramón Bauzá es va comprometre a no canviar la llei de normalització lingüística. Per tant, el projecte del govern és un atac a la igualtat dels drets lingüístics dels ciutadans, perquè pretén, sense reformar l’estatut, ‘instaurar un nou règim polític en què la llengua pròpia ja no gaudirà d’oficialitat plena en peu d’igualtat amb el castellà’. L’OCB considera, doncs, que la mesura és la ‘principal agressió contra la llengua catalana de tot el període democràtic’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any