La veu dels pobles indígenes nord-americans

VilaWeb
Redacció
13.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per més que sembli que les llengües dels pobles indígenes nord-americans ja no es conserven més que als topònims d’Alaska, del Canadà, dels EUA i del Quebec, la realitat és una mica més esperançadora, si hem de fer cas d’Our Mother Tongues. És una magnífica web preparada per complementar un documental d’Anne Makepeace, que posa l’èmfasi en els últims esforços per a recuperar les llengües i cultures dels pobles pre-colombins nord-americans.

 

A través d’un mapa interactiu, així, els internautes poden descobrir l’abast geogràfic i la informació bàsica d’una dotzena de llengües, des de l’alutiq fins al cherokee, passant pel lakota, el mohawk i el wampanoag. A l’apartatVoices es va una mica més enllà i es poden escoltar quaranta parlants de dotze pobles nadius d’aquest ampli territori.

Our Mother Tongues inclou una potent secció de vídeos amb entrevistes amb parlants i experts com el lingüista Noam Chomsky. I, fins i tot, hi ha un repositori de postals electròniques amb dites i refranys en llengües ameríndies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any