Parlen els fundadors de SeriesYonkis

  • Entrevistem David Martínez i Jordi Tamargo: 'Després de Megaupload, sortirà alguna cosa nova'

VilaWeb
Redacció
24.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

David Martínez i Jordi Tamargo són els cofundadors de l’empresa Burn Media SL, propietària de la web de descàrrega de fitxers audiovisuals més popular de l’estat espanyol: SeriesYonkis. Se’n van desvincular el març de l’any passat per a dedicar-se a projectes nous, que expliquen en aquesta entrevista de VilaWeb. També parlen del seu passat a SeriesYonkis, i de què serà de les webs de descàrrega a partir d’ara, arran del tancament de Megaupload.

—Quin paper teníeu a Series Yonkis i fins quan hi vau estar?
—A SeriesYonkis administràvem la pàgina i vigilàvem que tot funcionés correctament, que estigués sempre disponible. Hi vam ser de manera activa, dia a dia, fins el març de l’any passat.

—Us en vau desvincular perquè vèieu que la cosa podia acabar malament?
—No, mai no hem fet res que un jutge hagi considerat il·legal. Ens vam desvincular de Series Yonkis perquè personalment sentíem, i sentim, que havíem tocat sostre –ho repetim, personalment. Pensa que estar molt temps fent una mateixa cosa omple, sobretot si funciona, però som joves i teníem ganes de començar coses noves, la veritat. Ens va sortir l’oportunitat d’emprendre ‘Fever’ i ens hi vam tirar de cap.

—Cap on s’encamina aquest nou projecte, ‘Fever’, que sou a punt de llançar?
—És una aplicació mòbil que volem que canviï la manera de viure la nit. Ajudarà a trobar les millors festes i els amics i a compartir-ho tot d’una manera diferent. Estigueu atents perquè la presentarem ben aviat!

—Com veieu tot això de Megaupload, el setge de l’FBI, els projectes de llei contra la distribució i compartició de certs continguts…?
—Com un problema de la llibertat d’internet. Al cap i a la fi internet en si promou l’intercanvi de coneixement i d’informació, i el tancament de Megaupload no fa sinó atemptar contra això. El fet és que Megaupload és una peça d’internet, però només una peça. I, tal com s’ha dit moltes vegades aquests dies, no pots pas tancar un camp. Després de Megaupload hi haurà una altra solució, segur. Prohibir no és el camí.

—Per què creieu que l’FBI us esmenta en la causa contra Megaupload?
—Ens esmenta perquè administràvem la pàgina més visitada d’Espanya, segons Alexa, d’intercanvi d’enllaços a arxius audiovisuals. Això fa que ells en tinguin coneixement i que, si tanquen un dels proveïdors d’aquests enllaços, cerquin SeriesYonkis, que en distribuïa i en continua distribuint.

—Què passarà a partir d’ara a webs com aquestes? Creieu que canviaran els hàbits dels usuaris?
—No tenim ni idea de què passarà a aquestes webs. Ara, sí que és clar que, com hem dit abans, prohibir no és la solució; no arreglarà res. Abans dels enllaços de descàrrega directa i de les visualitzacions en línia, la moda era Torrent. I ara o bé tornarà o sortirà alguna cosa nova. Segur.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any