Ortega creu que Catalunya no està prou madura per a un referèndum com el d’Escòcia

  • Diu que el govern de moment només seguirà el procés

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, considera que Catalunya no està prou madura per fer un referèndum com el que farà Escòcia el 2014. Això sí, diu que seguirà amb antenció el procés escocès. Això és el que ha dit Ortega al Parlament en resposta a una interpel·lació de Solidaritat per la Independència, que li ha demanat que promogués un referèndum com el d’Escòcia i no es limités a observar-lo.

Segons Ortega, l’objectiu ara és el pacte fiscal, perquè té un ampli suport dels catalans, i no la independència. ‘El govern no ha de fer experiments, el govern és rigorós, seriós i treballa per a una Catalunya gran i cohesionada’.

El diputat de Solidaritat, Toni Strubell, ha dit a Ortega que ‘és incompatible avançar cap a la transició nacional i pactar amb el PP alhora; diuen voler fer una transició nacional però no se’ls acudeix res millor que pactar-ho gairebé tot amb el partit que s’ha carregat el nostre estatut, un partit que vol liquidar trenta anys de vehicularitat educativa en la nostra llengua’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any