Homs avisa proveïdors i treballadors que poden no cobrar a l’hora

  • Insisteix en problemes de tresoreria per l'impagament dels 759 milions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.12.2011 - 09:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern catala, Francesc Homs, ha tornat a avisar que la negativa del govern espanyol a pagar els 759 milions en infrastructures que deu a Catalunya afectarà la tresoreria de la Generalitat. I ha demanat ‘comprensió i confiança’ als proveïdors i als treballadors de l’administració per un possible retard en el pagament de factures i de pagues. ‘No tot serà mimètic i quadrat al dia’, com en anys anteriors, ha dit.

Salgado diu que no té cap obligació de pagar els 759 milions

L’encara vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, diu que el pressupost estatal inclou el pagament de 759 milions d’euros a compte del que marca la disposició addicional tercera de l’estatut, però no obliga a pagar-los. Per això no veu motiu perquè la Generalitat porti l’estat als tribunals, tal com va dir el conseller Mas-Colell que considerarien. Salgado diu que per fer el pagament cal un protocol i que no hi ha temps de fer-lo abans que prengui possessió el govern de Mariano Rajoy.

El govern espanyol en funcions no pagarà a la Generalitat els 759 milions d’euros en infrastructures de la disposició addicional tercera de l’estatut, un acord que fou pactat per la comissió bilateral i que és vinculant. Mas-Colell va avisar que l’impagament d’aquests diners per part del govern espanyol suposava un cop dur a la tresoreria de la Generalitat.

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha qualificat el president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, de ‘trilero’, acusant-lo d’estafar els catalans per no pagar la disposició addicional tercera. ‘És immoral, és més que un espoli, és una estafa’, s’ha exclamat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any