Mas Colell es planteja denunciar el govern espanyol per impagament

  • 'Ens intenten aixecar la camisa', diu el conseller sobre la negativa de Zapatero a pagar els 759 milions en infrastructures que fixa l'estatut

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.12.2011 - 08:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol de José Luís Rodríguez Zapatero diu ara que no té diners i que no pagarà enguany els 759 milions en infrastructures que fixa l’estatut i que van acordar l’estat i la Generalitat en la comissió bilateral. ‘L’única raó que ens donen és que no tenen diners’, ha declarat avui el conseller Andreu Mas-Colell en una entrevista a Catalunya Ràdio. ‘És una falta de seriositat i una irresponsabilitat. Ens intenten aixecar la camisa’, s’ha queixat el conseller, que ha dit que estudiaria si pot emprendre mesures legals contra el govern espanyol, perquè aquesta partida que no es paga es va incloure en el pressupost de l’estat del 2011. 

Un cop fort a la tresoreria

Mas-Colell ha explicat que l’impagament dels 759 milions afecta el pressupost del 2011 i genera un problema seriós de tresoreria a la Generalitat. ‘És un cop fort en la gestió de tresoreria, en un mes que és difícil Treballarem nit i dia per rascar per tot arreu, insistirem amb l’estat. Segurament haurem de negociar partides de pagament, perquè hi ha marges de flexibilitat. Parlarem amb institucions de crèdit, i tenim en marxa el procés de privatitzacions i venda d’edificis, que pot donar marges de tresoreria. Ara, no vendrem cap actiu per sota dels valors que es van estimar en el seu moment’.

Desplaçar dèficit cap a les autonomies

El conseller admet que aquesta situació tan complicada a les arques de la Generalitat implica patiment per als ciutadans, tot i que ha dit que el pressupost que prepara el govern per al 2012, i que avui comença a negociar amb els partits, ‘serà suau, tenint en compte la situació econòmica actual’. El govern vol fixar el dèficit del pressupost de l’any que ve a l’1,3%, la meitat de d’enguany, que és del 2,66% però que pot ser finalment superior per causa de l’impagament dels 759 milions. De fet, Mas-Colell pensa que és ‘un intent groller de desplaçar dèficit de l’administració central cap a les autonomies’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any