Cesc Grané presenta Yokai: monstres sobrenaturals del folklore japonès

  • L’artista osonenc fa una exposició a SHO Barcelona

VilaWeb
Redacció
24.11.2011 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres, 25 de novembre, a les 8 del vespre, l’artista osonenc Cesc Grané presenta a la galeria Sho Barcelona l’exposició “Yōkai!”. Es tracta d’una exposició individual on Cesc Grané presenta 7 personatges inspirats en els Yōkai, éssers en el seu habitat, amb una aparença única i habilitats pròpies. Els Yōkai – literalment aparició, esperit o fantasma – són una classe de monstres sobrenaturals del folklore japonès.

Apareixen, desapareixen i fins i tot canvien de forma, per això són gairebé impossibles de classificar i les seves possibilitats són infinites. Són éssers molt respectats que utilitzen els seus poders segons la seva naturalesa i objectius, és per això que alguns són venerats i d’altres temuts.

Cesc Grané treballa la il·lustració digital amb una iconografia molt personal inspirada en l’estètica japonesa i els art toys. Va passar de les dues a les tres dimensions per donar volum a unes escenes que formalitza en impressions o animacions en les que destaca especialment la caracterització dels personatges.

Podeu veure més treballs de l’artista al web www.ceskills.com

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any