La llengua, TV3 i mesures socials per a sortir de la crisi, principals demandes del Nou d’Octubre

  • 'Som País Valencià, volem decidir', lema de la manifestació

VilaWeb
Redacció
06.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Som País Valencià, volem decidir’ és el lema de la manifestació del Nou d’Octubre d’enguany, que sortirà diumenge a les sis de la vesprada de la plaça de Sant Agustí de València. Enguany, les entitats i partits que convoquen la manifestació demanaran una sortida social de la crisi i la recuperació de les emissions de TV3; també criticaran el model d’escola trilingüe i el requisit lingüístic dels funcionaris.

 

El portaveu de la Comissió Nou d’Octubre, Toni Gisbert, manifesta que preparen la Diada amb ‘una expectativa doble, positiva i esperançada’; recorda que els partits, sindicats i entitats que en formen part han aconseguit unes majories socials de consens que impliquen cada dia més gent; i que hi ha hagut un canvi d’actitud del govern valencià després de la dimissió de Camps. Però deixa clar que de moment tan sols hi ha gestos i paraules, i que per tant cal ser prudents.

‘Som País Valencià, volem decidir’

El manifest, amb el lema ‘Som País Valencià, volem decidir’, el llegirà al Parterre, a l’acabament de la manifestació, el fill de l’escriptor Enric Valor, que fa cent anys que va néixer.

El gruix del manifest presentat ahir se centra en aspectes com la garantia d’un ordre econòmic i social equitatiu, la dació de l’habitatge en pagament del deute hipotecari, mesures de canvi real de la política econòmica, un sistema educatiu digne, laic, de qualitat, gratuït i en valencià, un nou model energètic amb el tancament de la nuclear de Cofrents, una reforma de la constitució amb llistes obertes, primàries i la possibilitat d’Iniciativa Legislativa Popular amb 100.000 signatures o l’autogestió dels tributs valencians.

La Comissió Nou d’Octubre és formada per CC OO, UGT i Intersindical Valenciana; entitats com la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, Valencians pel Canvi, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana i partits com el Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, el Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), els Verds del País Valencià i Iniciativa del Poble Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any