Císcar precisa que es revisaran els percentatges del model trilingüe

  • Per primera vegada diu públicament que govern serà flexible a l'hora de revisar el polèmic decret de Font de Mora

VilaWeb
Redacció
06.09.2011 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reunió d’ahir entre Escola Valenciana i el conseller d’Educació, José Císcar, va acabar amb el compromís del conseller de revisar i negociar ‘punt per punt’ el polèmic decret de l’ex-conseller Alejandro Font de Mora. Però no ha estat fins avui que el conseller no ho ha confirmat públicament en una conferència de premsa, en la qual ha presentat el curs escolar, que comença dilluns. Císcar ha dit que es reformarà el sistema educatiu valencià perquè pugui caminar cap al plurilingüisme, propòsit esgrimit aleshores per Font de Mora per a justificar el decret. Però ha obert la porta a flexibilitzar els percentatges de cada llengua, les àrees o matèries no lingüístiques impartides en llengua estrangera o l’edat d’introducció al nou model.

Amb tot, sí que ha reconegut  que ‘el castellà s’incrementarà en les línies en valencià’ igual, ha dit, que la llengua pròpia es reforçarà en les àrees castellanoparlants.

Més alumnes que mai

Pel que fa al començament del curs, dilluns que ve, Císcar ha explicat que hi haurà més alumnes que mai al País Valencià, 784.191 alumnes, 19.219 més, un 2,5% més que no l’any passat. Per tercer anys consecutiu, els estudiants matriculats als mòduls de Formació Professional superen els de Batxillerat. En concret els nous estudiants es reparteixen de la següent manera: 6.131 a Infantil i Primària (+1,4%), 2.833 a ESO (+1,5%), 3.096 a Batxillerat (+5,4%) i 7.093 a FP (+11,2%).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any