El polèmic decret de Font de Mora serà revisat ‘punt per punt’

  • Escola Valenciana arrenca el compromís del conseller Císcar · Abans de quaranta dies es reprendran les negociacions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.09.2011 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació, José Císcar, ha dit avui a Escola Valenciana, amb qui s’ha reunit, que es revisarà el polèmic decret de l’ex-conseller Font de Mora ‘punt per punt’ i negociant amb tota la comunitat educativa, en paraules del mateix conseller. El president de l’entitat, Vicent Moreno, i un dels portaveus, Jaume Fullana, que s’han reunit amb Císcar aquest migdia, han sortit de la reunió ‘amb la mateixa prudència amb la que hi hem entrat, però clarament satisfets’.

En declaracions a VilaWeb, Moreno ha explicat que Císcar s’ha compromès a treballar intensament per a revisar tot el decret, que inclou la supressió de les línies en català, tot i que ha refusat ‘una retirada total del text’ perquè el govern considera que sí que s’han d’introduir més quotes d’anglès en l’ensenyament, posició que comparteix Escola Valenciana, però no en detriment del català. Siga com siga, el canvi, si més no d’actitud, respecte els darrers consellers d’Educació és evident i per això l’entitat se sent molt esperançada amb vista a la negociació que hi pugui haver en els pròxims mesos.

‘Flexibilitat total per a negociar’

Císcar, d’altra banda, ha dit tenir ‘flexibilitat total per a negociar’ i s’ha compromès reprendre les negociacions amb el sector educatiu abans de quaranta dies. En les taules de negociació hi participaran les associacions de pares i els sindicats, però no Escola Valenciana de manera directa, car així ho estableix la normativa. Però el conseller també s’ha compromès a mantenir informada en tot moment l’entitat i a consultar-la cada vegada que s’obri un debat que afecti les línies en català.

La delegació d’Escola Valenciana ha constatat, d’altra banda, que el conseller havia estudiat el Pla per l’Escola Plurilingüe (pdf), el document que l’entitat va presentar el febrer passat amb suport de tots els sindicats, partits (tret el PP), universitats públiques i entitats diverses. Segons Císcar, del document d’Escola Valenciana se’n poden extreure algunes idees.

Disposat a dialogar el servei de suport a la llengua, ara amenaçat

En la reunió també s’han tractat altres qüestions que no formen part estricta del decret però que sí que afecten les línies en català, com l’agrupació de línies (fet que dóna prioritat a l’espanyol) i el servei de suport a la llengua, que es troba clarament amenaçat. Sobre aquestes qüestions Císcar no ha ofert cap compromís clar, però s’ha mostrat disposat a dialogar, segons que ha explicat Moreno.

La reunió s’ha fet en un context especial: ha estat la primera vegada en setze anys que un conseller d’educació rebia l’entitat (la darrera fou el 1995, quan era conseller Fernando Villalonga); i fa pocs dies el president Alberto Fabra ja va declarar que no pensava pas desenvolupar el decret i que repensaria la manera d’incorporar l’anglès a l’ensenyament.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any