Israel mata sis palestins en un bombardeig a la franja de Gaza

  • És la resposta del govern de Netanyahu a l'atemptat d'avui al sud d'Israel que també ha fet sis morts

VilaWeb
Redacció
18.08.2011 - 19:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les forces aèries de l’exèrcit israelià han atacat la franja de Gaza i han fet sis morts, entre ells un comandant d’un grup armat i un nen. És la resposta del govern de Benjamin Netanyahu als atemptats d’aquest matí al sud d’Israel, on han mort també sis israelians. Segons serveis d’emergència de Gaza, un grup d’avions ha atac l’habitatge d’un milicià dels Comitès Populars de resistència, facció que sovint opera de manera independent a Hamàs. Dins la casa hi havia altres militants i un nen de nou anys, que també han estat morts.

Aquest matí, una onada d’atemptats contra autobusos de línia al sud d’Israel, prop de la frontera amb Egipte i de la ciutat d’Eliat, ha causat sis morts, pel cap baix. Segons les últimes dades que ha donat l’exèrcit, el primer atac ha estat contra un autobús de línia que feia el recorregut entre Beersheva i Eilat. Uns individus que anaven en cotxe hi han disparat. Després també hi ha hagut trets contra un altre autobús i contra dos vehicles civils. A més a més, ha explotat un artefacte quan uns soldats israelians han arribat al lloc de l’atemptat, i alguns han quedat ferits.

El ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha responsabilitzat dels atacs d’aquest matí les milícies palestines a Gaza, mentre que un dirigent de Hamàs, Ahmed Yusuf, ha negat la seva implicació.

Els fets han tingut lloc en una zona desèrtica escassament poblada prop de la frontera d’Israel amb la península egípcia del Sinaí. Els helicòpters de les forces israelianes han localitzat els agressors i els han perseguit. Segons les agències notícies, els atacants han estat abatuts. Algunes informacions apunten, també, que els agressors han fet servir un míssil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any