La UE multarà Valls per contaminació en la depuració d’aigües

  • La CUP denuncia l’ocultisme i la manca de previsió del govern en aquest afer · La formació fa públiques les seves despeses en la campanya electoral

VilaWeb
Redacció
14.07.2011 - 18:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons una informació apareguda al diari Avui, Valls és un dels divuit municipis catalans que incompleixen la normativa europea abocant aigües residuals sense depurar-les correctament. En una roda de premsa aquest dimecres, la CUP ha lamentat que el govern municipal hagi amagat aquesta informació i no hagi pres mesures per redreçar la situació. A més, la formació ha aprofitat per fer pública la previsió de pressupost per als propers quatre anys i els diners que han gastat durant la campanya electoral.

“Hi ha notícies que es mantenen amagades el temps que calgui”, va manifestar Gerard Nogués en roda de premsa, fent referència a aquest cas i al del mal estat de les instal·lacions de la piscina del Vilar. Segons va explicar Nogués, l’actual depuradora no és capaç d’absorbir l’aigua que rep de tots els col·lectors, i el projecte de depuradora del polígon que solucionaria el problema està estancat. Aquesta depuradora té un cost d’uns tres milions i mig d’euros, que havia de finançar l’ACA en un 50%, i l’Incasòl i l’Ajuntament, en un altre 50%. Amb l’ACA i l’Incasòl en fallida, però, Nogués es pregunta com pensa resoldre la situació l’Ajuntament.

El regidor de la CUP va lamentar que el govern hagués destinat els diners del FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local) al soterrament de contenidors, “una inversió de lluïment perquè venien eleccions”, en comptes de destinar-los, per exemple, a la nova depuradora. A més, Gerard Nogués denuncia que el govern faci “explicació pública zero i no assumeixi responsabilitats”, com en el cas de la piscina, d’aquest afer.

La CUP fa públics els comptes

En la roda de premsa, els regidors Lurdes Quintero i Gerard Nogués també van explicar que la precampanya i la campanya electoral van costar a la CUP 18.300 euros, una despesa que consideren “massa elevada”, i que inclou sobretot despeses de comunicació: “sabíem que calia explicar més i millor el treball de la CUP, i això va tenir un cost elevat”. La CUP va demanar que tots els grups municipals facin públics els números de les seves campanyes electorals i que s’obri una reflexió sobre els costos desorbitats que tenen actualment les campanyes.

Amb l’augment de la representació a l’Ajuntament i l’entrada al Consell Comarcal, la formació tindrà més ingressos aquesta legislatura. La CUP de Valls preveu ingressar 3.826€ cada mes, una part dels quals aniran destinats a contractar una persona a temps parcial per ajudar a la tasca que fan els tres regidors, el conseller comarcal i els grups de treball que s’han constituït.  Al mateix temps, prioritzen informar permanentment de tota la tasca que desenvolupa la CUP ampliant ‘La Pera’, la revista de l’organització. 

Tots els ingressos previstos (46.000€ anuals) es posen a disposició de l’assemblea de la CUP i és la mateixa assemblea la que ha decidit gratificar els tres regidors amb 250€ mensuals. La CUP creu que aquest és el model a seguir i que els ingressos personals de la resta de representants polítics són actualment “una broma de mal gust”. Gerard Nogués va denunciar també que els regidors de l’equip de govern Carme Mansilla, Martí Barberà i Jordi Garcia cobraran sous molt elevats d’altres adminsiracions i alhora no pretenen renunciar a cobrar les assistències a l’Ajuntament de Valls, que poden suposar més de 20.000€ anuals més.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any