La tertúlia proscrita

La ILP Televisió Sense Fronteres es debatrà finalment al congrés espanyol

  • El PSOE accedeix a aixecar el vet que hi mantenia fins ara

VilaWeb
Redacció
06.07.2011 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ILP Televisió Sense Fronteres, avalada per 651.650 signatures, es debatrà finalment al congrés espanyol. Després d’una reunió ahir a Madrid entre el ministre de la Presidència, Ramon Jáuregui, i representants d’Acció Cultural, el PSOE ha accedit a aixecar el vet que mantenia sobre la ILP i el setembre se sotmetrà a la votació de presa en consideració a la cambra baixa.

 

A la reunió d’ahir amb Jáuregui, hi van assistir Mercè Teodoro, presidenta de la Comissió Promotora de la ILP, Eliseu Climent, president d’ACPV, i representats de les acadèmies de la llengua: Salvador Giner, de l’Institut d’Estudis Catalans, Xosé Luis Méndez Ferrín, de la Real Academia Galega, i Xabier Kintana, d’Euskaltzaindia – Real Academia de la Lengua Vasca.

Un cop acabada, el ministre va dir que el govern espanyol alçaria el vet molt aviat i que a principi de setembre se sotmetria a la votació de presa en consideració al congrés. Si el resultat fos positiu, començaria el procés de tramitació de la ILP.

Aquesta ILP impulsa l’espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llengües incloses en l’àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. Això suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any