L’esquerra abertzale reforça la campanya per la llibertat d’Otegi

  • El 27 de juny tornarà a ser jutjat per provar de refer la direcció de la il·legalitzada Batasuna · Si l'absolen d'aquest cas, podria sortir en llibertat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquerra abertzale reprèn aquesta setmana la campanya per reclamar la llibertat d’Arnaldo Otegi, que encara dos nous judicis el 27 de juny i el 12 de juliol. En el primer se l’acusa d’haver provat de refer la direcció de la il·legalitzada Batasuna, juntament amb Txelui Moreno i Rafa Díez, entre més. En cas de ser absolt, Otegi recuperaria la llibertat després d’haver complert més de sis-cents dies de presó.

El 12 de juliol es repetirà el judici del cas Sagarduy, pel que està encara empresonat, perquè el Tribunal Suprem va anul·lar el judici fet a la secció quarta de la sala del penal de l’Audiència espanyola -la mateixa que el jutjarà el 27 de juny. El Suprem va anul·lar el primer judici perquè la magistrada Ángela Murillo va entrar en una discussió dialèctica amb Otegi sobre el fet de condemnar la violència i va mostrar un to desafiant i gens respectuós amb l’acusat durant tot el procés. El cas Sagarduy jutja Otegi per un homenatge al membre d’ETA, Jose Mari Sagarduy, després d’haver passat 31 anys empresonat.

La campanya per la llibertat d’Otegi es farà també a la xarxa amb una pàgina web que ja ha recollit més de quatre mil adhesions a la crida ‘Free Arnaldo Askatu’. També al Twitter on circulen els missatges de suport amb l’etiqueta #bateragune.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any