ACPV demana al govern que destini els diners de la multa a l’ensenyament en català

  • L'entitat, que ja ha pagat 300.000 euros, es reuní ahir amb l'intergrup de minories nacionals al parlament europeu

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2011 - 13:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha pagat 100.00 euros més a la Generalitat en concepte de tercer pagament de les dues multes imposades per les emissions de TV3. Amb aquest pagament, ja s’han fet efectius 300.000 euros, i encara en faltarien 300.000 euros més. Uns diners que l’entitat demana que el govern destini ‘a mantenir les línies en valencià i ampliar-les’, davant l’ofensiva de la Conseller d’Educació a la línia en català a les escoles. ‘D’aquesta manera’, diu en un comunicat, ‘tot i que som davant d’un càstig econòmic injust i absolutament desproporcionat a una associació cultural sense ànim de lucre, com a mínim el resultat d’aquest càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians’.

D’una altra banda, Ferran Suay, en representació d’ACPV, i Júlia López-Seguí, de l’OCB, van ser reunir-se ahir amb l’intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del parlament europeu, convidats per l’eurodiputat Oriol Junqueras.

Ferran Suay va parlar de la situació lingüística al País Valencià, amb especial referència a la impossibilitat de veure els canals de TVC, i de l’escassa i esbiaixada oferta de televisió en català per part de RTVV. Els assistents, segons que explica ACPV, van quedar parats de saber la multa imposada a ACPV i pel fet que Canal 9 no hagi informat encara que el President de la Generalitat està encausat en un cas de suborn.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any