L’acampada de Barcelona incorpora, finalment, l’autodeterminació

  • La comissió supera les objeccions dels recelosos, que n’havien frenat l'aprovació a l'assemblea

VilaWeb
Redacció
05.06.2011 - 20:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan fa tres setmanes que va començar el moviment de les acampades, el dret de l’autodeterminació dels pobles s’ha inclòs finalment al document de mínims de l’acampada de Barcelona. Dissabte al vespre una gran majoria de l’assemblea general havia votat que s’hi inclogués, però la renuència d’una quarantena d’assistents va fer que no s’hi inclogués (vídeo). Però avui, diumenge, els recelosos no n’hi han vetat la inclusió en el debat de la comissió.

Aquesta quarantena de discordes havien demanat dissabte que aquest punt es continués debatent. La qüestió, doncs, va tornar a la comissió, que la va debatre ahir, diumenge, sense que els més refractaris a incloure-la al document de mínims la vetessin.

Acampada al parlament, el 14 de juny

L’assemblea d’activistes acampats a les places d’algunes poblacions del Principat que es va fer dissabte a la plaça de Catalunya va acordar d’acampar al parc de la Ciutadella, davant el parlament, el 14 de juny al vespre per contestar els pressupostos de la Generalitat, que els diputats hauran de debatre l’endemà.

Sota el lema ‘Ni amb tota la policia no aturaran la rebel·lia’, la concentració, que ja va ser anunciada fa uns quants dies a l’assemblea de Barcelona, anirà de la plaça de Catalunya al Parlament.

Una altra de les accions programades pels ‘indignats’ és una protesta davant les cases de la vila el dia 11 de juny, quan es constituiran els consistoris. Finalment, el 19 de juny es farà una manifestació internacional ‘d’indignats’ a les places de tot el món.

Ahir, mig miler de participants en l’acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona van fer una esquellotada davant la seu del Departament d’Interior per demanar la dimissió del conseller Felip Puig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any