Eivissa entre les flames del foc més gros de l’illa

  • Un gran incendi forestal va començar dimecres a la serra de Morna, entre Santa Eulària i Sant Joan, i ja ha cremat dues mil hectàrees · Ha calgut desallotjar dos centenars de veïns · La Guàrdia Civil va detenir ahir un home de cinquanta-un any com a presumpte responsable del foc

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gran incendi forestal que va començar dimecres a la serra de Morna, entre Santa Eulària i Sant Joan (Eivissa), ja ha cremat dues mil hectàrees i ha obligat a desallotjar tres centenars de veïns. La baixa humitat, la calorada i el vent d’aquests dies han propagat el foc amb rapidesa, tot i que avui les condicions poden ajudar a controlar-lo. La Guàrdia Civil va detenir ahir un home de cinquanta-un any, com a presumpte responsable del foc. Pel president Francesc Antich, l’incendi és un ‘desastre ambiental brutal’.

Les tasques desenvolupades durant la nit i les condicions meteorològiques, caracteritzades per més humitat i una millora del vent, són, segons el 112, les causes que han fet que el foc de Sant Joan de Labritja estigui ara mateix més estable, tot i que no es pot parlar encara que estigui controlat. Actualment hi treballen uns cinc-cents efectius i a les set del matí una quinzena de recursos aeris han tornat a la feina. El front principal del foc avançava ahir cap a la cala Sant Vicent i Portinatx.

Antich qualifica l’incendi de ‘desastre ambiental brutal’

El president en funcions del govern balear, Francesc Antich, va qualificar ahir l’incendi de ‘desastre ambiental brutal’ perquè el foc ha cremat una zona de paisatge i recursos naturals (àudio). Antich, que va arribar a Eivissa ahir, va dir que l’estratègia que se segueix és intentar que el foc no salti cap a més zones de la serra.

En una compareixença de la consellera d’Interior en funcions, Pilar Costa, a l’Ajuntament de Sant Joan, va informar que l’incendi no s’ha controlat i és ‘molt difícil’ preveure quan podran aturar el seu avenç perquè la zona afectada té una vegetació molt densa i el foc es propaga ràpidament. Costa va explicar que no hi ha hagut danys materials ni personals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any