Nova jornada de vaga a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

  • UGT, CC OO, SIF i SF n'han convocades quatre, la d'avui és la segona · Protesten perquè la negociació del conveni col·lectiu s'ha blocat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats UGT, CC OO, SIF i SF de l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) fan avui la segona jornada de vaga (serveis mínims) a València i Alacant. La setmana passada van convocar-ne quatre en senyal de protesta per la manca d’acord en la negociació del conveni col·lectiu. Dimarts es va fer la primera jornada de vaga i dilluns i dijous de l’altra setmana es faran les dues restants. La vaga durarà, a València, de les 17.00 a les 20.30, i a Alacant, de les 13.30 a les 16.30.

Segons que va indicar en una conferència de premsa el portaveu d’UGT, Antonio Soler, les reivindicacions del conveni col·lectiu són que l’empresa es comprometi per escrit a mantenir la plantilla fixa de FGV que hi havia el 31 de desembre del 2009 i el sistema de cobertura actual dels centres de treball, de manera que es pugui assegurar la qualitat del servei d’atenció als clients; que hi hagi la plantilla necessària ‘per a assumir, amb garanties de servei públic, les ampliacions de línia que es puguin fer en un futur a FGV’; que es negociïn i acordin les normes de permanència dins cada categoria professional; i que es preservi el poder adquisitiu dels treballadors, tenint en compte l’IPC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any