Més de deu mil participants a la diada final de la campanya ‘Mallorca m’agrada’

  • L'Obra expressa la solidaritat amb ACPV per les agressions del govern de Camps

VilaWeb
Redacció
01.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça major de Palma es va omplir ahir de gom a gom, amb deu mil assistents, en la festa central de la campanya ‘Mallorca, m’agrada‘, que ha recorregut diferents pobles. L’Obra Cultural Balear va culminar d’aquesta manera mesos de mobilitzacions. L’acte d’ahir, el més multitudinari, va servir també per expressar el suport i la solidaritat a Acció Cultural del País Valencià, per la persecució que pateix per part del govern de Francisco Camps.

En efecte, el president de l’Obra, Jaume Mateu, va pronunciar un discurs en què va fer una crida a defensar la llengua de les agressions que pateix: ‘Tots els qui estimam Mallorca de plantar-nos davant els que segueixen segregant el nostre català; front dels que volen esquarterar la nostra cultura; dels que ens volen restringir encara més els drets com a catalanoparlants; i dels que ridiculitzen qualsevol expressió de la nostra identitat. Per aquest motiu, avui ens solidaritzam amb Acció Cultural del País Valencià, l’entitat germana que és objecte d’una persecució brutal de part del Govern de Francisco Camps. L’Obra Cultural Balear, d’acord amb la seva constitució, s’enfrontarà a tots aquests intents de destrucció. I us convoca a tots a vigilar perquè cap agressió al nostre català, a la nostra cultura i al nostre país, quedi sense resposta digna, justa i assenyada.

Fou la culminació d’una jornada d’activitats que des d’horabaixa van mostrar, al centre de Palma, la vitalitat del teixit associatiu i cultural de l’illa. La campanya vol fer palesa la vitalitat dels mallorquins i, en paraules dels organitzadors, `promoure el rearmament moral de la gent que estima Mallorca´. Hi va haver una gran desfilada d’associacions, amb xeremiers, gegants, dimonis i foners; l’actuació musical de Música Nostra, Tomeu Penya i Suasi; actuacions de castellers, batucades i l’actuació del grup de teatre infantil Cucorba.

Es tracta del colofó d’una sèrie d’activitats que, durant els últims tres mesos, s’han organitzat a vint-i-cinc municipis de l’illa. A la majoria de pobles s’hi ha enregistrat un `lipdub´ que en mostra l’oferta cultural i associativa. A més, hi ha previstes activitats a vint-i-un municipis més que, segons els organitzadors, podrien fer doblar la participació a la campanya.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any