Les Trobades d’enguany, dedicades a Enric Valor

  • Comencen aquest aquest cap de setmana, concerts d'Obrint Pas i la Gossa Sorda · L'entitat estima que al llarg de l'any hi haurà dos-cents mil participants

VilaWeb
Redacció
29.03.2011 - 16:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La 26a edició de les Trobades que organitza Escola Valenciana arreu del País Valencià, enguany dedicades al centenari del naixement de l’escriptor Enric Valor, comencen aquest diumenge a Sagunt. Amb el lema ‘El valor del valencià’, les Trobades d’enguany aplegaran més de dos-cents mil participants, segons que ha explicat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, en la presentació que s’ha fet aquest migdia. Moreno ha dit que les Trobades han de ser ‘un gran sí a l’ensenyament en valencià’, que ha defensat com a única garantia de bilingüisme i plurilingüisme, tot recordant l’ofensiva del govern valencià contra la llengua.

En una línia semblant, la presidenta de la Coordinadora d’associacions d’alumnes, pares i professors per l’educació pública, Laura Font, ha dit que les Trobades són ‘una festa reinvindicativa i lúdica’ en la qual es defensa el model d’educació en valencià. ‘Defensem la llengua i reclamem insistentment que per favor siga la llengua de la normalitat, que tinga la mateixa normalitat que les altres; no demanem res més’, ha dit.

L’edició d’enguany serveix per a commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Enric Valor (Castalla, Alcoià, 1911), de qui el president d’Escola Valenciana ha dit que ‘va saber mantenir viva la flama de la llengua en els anys més difícils, ens va ensenyar com utilitzar millor el nostre idioma, va saber explicar-nos històries per a xiquets i grans, històries que neixen dels arrels d’un poble’.

Escola Valenciana organitza enguany dinou Trobades al llarg del País Valencià, començant aquest diumenge a Sagunt (Camp de Morvedre) i a Alacant. Fins al 4 de juny municipis com Moixent (Costera), Burjassot (Horta Nord), Santa Pola (Baix Vinalopó), Llombai (Ribera Alta), Novelda (Vinalopó Mitjà), L’Eliana (Camp de Túria), Senija (Marina Alta), Xixona (Alacantí), Castelló de la Plana (Plana Alta), Atzeneta d’Alvaida (Vall d’Albaida), Silla (Horta Sud), Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Poble Nou (Horta Nord), Xeresa (Safor), Vilafranca (Ports), Relleu (Marina Baixa) i Ibi (Alcoià) acolliran les Trobades. El 30 d’abril també se celebrarà una Trobada a Barcelona en el marc de la Setmana Cultural de l’Espai País Valencià.

Una dia abans de l’inici de les Trobades, aquest dissabte 2 d’abril, Escola Valenciana ha convocat una cercavila a València en favor de l’ensenyament en la llengua. La cercavila finalitzarà al camp de futbol de Benimaclet, que acollirà un concert d’Obrint Pas i la Gossa Sorda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any