La plataforma ‘No retalleu la cultura’ passa de la denúncia al debat

  • Després de la manifestació unitària d'ahir, avui els representants de les associacions convocants es reuneixen amb el conseller Mascarell

VilaWeb
Redacció
22.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma ‘No retalleu la cultura‘, que aplega les principals associacions professionals de tot el sector cultural, va convocar ahir centenars de manifestants a la plaça dels Àngels de Barcelona per denunciar el migrat pressupost que la Generalitat destina a la cultura (un 0,98% del total) i per mirar d’evitar la retallada anunciada del 10% (vídeo). Representants de la plataforma han llegit el manifest i han dit que passarien de l’etapa de denúncia a la de debat i de fer propostes. També han fet saber que demà es reunirien amb el conseller Ferran Mascarell.

Ahir, poc després de l’acte, Ferran Mascarell va dir que faria ‘els possibles perquè les retallades de cultura afectessin tan poc com es pugui els petits creadors’, segons l’agència Europa Press. Però urgint els convocants de la manifestació a fer un canvi de posició i assegurant que la retallada del 10%, tanmateix, es faria.

Manifest i manifestació

Un acte senzill i ple de poesia de Joan Brossa va caracteritzar una manifestació que tenia per lema ‘No retalleu la cultura’. L’actor Arnau Viladebò va conduir un acte en què hi havia gent coneguda com l’actor Sergi López, la ballarina Sol Picó, el fotògraf Joan Fontcuberta, l’artista Ignasi Abellí, el ballarí Cesc Gelabert, l’actor Pere Arquillué, l’escriptor Miquel de Palol…

Després dels poemes i de la lectura del manifest, el músic Dick Them va llegir un comunicat de les associacions convocants. Segons el comunicat, s’havia acabat la primera etapa, la de la denúncia, i en començava una altra, la del debat i de les propostes. El bloc de ‘No retalleu la cultura’ serà a partir d’ara el lloc de confluència i de debat, un espai de propostes. I a més d’anunciar la reunió de demà amb el conseller Mascarell, va explicar que el dia 23 es reunirien amb representants de totes les forces polítiques per evitar la retallada, sabent que CiU és un govern que no té majoria absoluta. Them també féu saber que la plataforma mantindria la vigilància per denunciar tot retrocés de la cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any