Pañella: Rambla menteix quan diu que el Consell està a favor de TV3

  • El diputat de Compromís diu que "diga el que diga, el PP no té cap voluntat que Canal 9 es veja a Catalunya, només vol que TV3 no es veja ací"

VilaWeb
Redacció
01.03.2011 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del BLOC i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “no és cert com diu el vicepresident Rambla que el Consell estiga a favor de TV3; les seues declaracions són conseqüència de l’èxit de la manifestació de Castelló en defensa de la recepció d’aquesta televisió, i de les protestes que els han sorgit per tot el territori valencià, i que han superat en molt les seues previsions de “2.000 o 3.000 personas”.

Segons Pañella, “si la voluntat de negociació que diu el PP fora certa, hauria deixat tranquil.les les emissions d’Acció Cultural, tenint en compte que només el Consell ha estat qui les ha denunciades i perseguides, amb una dedicació digna de millor causa que no ha parat fins veure’les tancandes. I mentrestant, amb la TV3 funcionant, hauria negociat fins assolir un acord amb la Generalitat de Catalunya i el govern de l’estat per tal d’establir la recepció pels canals definitius. Independentment de quina fora la seua legalitat, si duien 28 anys funcionat, ho podien haver continuat fent fins l’acord definitiu”

Segons explica el candidat de Compromís, “a més, cal que l’opinió pública conega la falsedat de l’argument del PP quan vol contratacar afirmant que “tampoc no es veu Canal 9 a Catalunya”. Anem per parts: Canal 9 es va veure a Catalunya des de l’estiu del 2009, per una decisió unilateral del govern català, que volia mostrar així la seua predisposició a l’acord i l’intercanvi. I Canal 9 té una freqüència assignada, avui buida, esperant que torne el senyal que es va perdre quan RTVV va deixar de pagar els drets del satèl.lit que llançava les emissions de Canal 9 Internacional, que ara no es veuen a Catalunya, però tampoc a cap altra part del món; i no es veu simplement perquè l’ens televisiu valencià ha estat donat de baixa per impagament, gràcies a la caòtica política econòmica que manté des de fa anys. Per tant, ni voluntat de recepció per part del PP ni boicot del govern català; cal que la ciutadania sàpiga que al Consell li importa ben poc que Canal 9 es veja a Catalunya, que la seua única intenció és que TV3 no es veja ací, per qüestió d’idioma i de no control per part del PP, i que la resta són meres excuses de mal pagador

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any