Xàtiva i Sueca prenen el relleu de les protestes contra el tancament de TV3

  • Centenars de manifestants van aplegar-se ahir davant les Corts Valencianes · També es van fer concentracions a les universitats, a Gandia, a Nules i a Pego · El PP de Castelló vota en favor de la recepció de TV3

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants van reclamar ahir davant les Corts Valencianes el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià. Convocats des de les xarxes socials, els manifestants van demanar la dimissió del president valencià amb consignes com ‘Camps dimissió’ o ‘El president a Picassent!’ (municipi on hi ha la presó). Avui al vespre hi haurà protestes a Xàtiva i a Sueca.

Ahir al matí dos-cents estudiants es van concentrar a la Facultat de Filologia de la Universitat de València, convocats pel sindicat SEPC. Amb el lema ‘No a la censura, sí a la cultura: llibertat d’expressió, llibertat d’informació’, els manifestants van fer d’altaveu de la UV, preocupada per aquest nou atac a la llibertat d’expressi. A l’Escola Politècnica Superior de Gandia també hi va haver una concentració. I a la vesprada, encara se’n van fer dues més: a la plaça Major de Nules, i a la plaça de l’Ajuntament de Pego.

Mocions i declaracions

Després de la poderosa contestació a la xarxa, continuen les manifestacions al carrer contra el tancament de TV3 al País Valencià i en favor del restabliment de les emissions, i també les mocions i declaracions institucionals a tot el país. Moltes institucions ja han aprovat, o aprovaran un dia d’aquests, sengles declaracions o mocions contra el tancament de TV3 al País Valencià. Ahir a Castelló els tres grups municipals (PP, PSPV i el Bloc) van aprovar una declaració institucional en favor de les emissions de TV3, presentada pel PSPV i pel Bloc amb el suport del PP. La declaració proposa als governs valencià i català que arribin a un acord de reciprocitat entre els canals de TVC i els de RTVV. També demana al govern espanyol que no veti la ILP Televisió Sense Fronteres i que habiliti un nou canal múltiplex per a poder rebre TV3. Una moció similar es va aporvar a Xixona i dilluns se n’aprovarà una d’igual a Vila-real.

L’Ajuntament de Terrassa va aprovar, també ahir, una resolució (pdf) presentada per ERC i CiU, amb el suport del PSC i ICV. Diu la resolució: ‘La continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià.’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any