ACPV pensa a denunciar al Parlament Europeu una vulneració de directives en l’apagada de TV3 al País Valencià

  • L'eurodiputat d'Esquerra Unida, Willy Meyer, demanarà a la Comissió Europea un pronunciament sobre el cas · Junqueras va anunciar ahir que demanaria empara a la UE

VilaWeb
Redacció
22.02.2011 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estudia de denunciar davant el Parlament Europeu possibles vulneracions de directives comunitàries en matèria de llibertat d’expressió i protecció dels drets lingüístics pel tancament de TV3. Ho ha explicat el coordinador de l’entitat, Toni Gisbert, després de reunir-se amb l’eurodiputat d’Esquerra Unida i vice-president de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Willy Meyer. L’eurodiputat, a més, ha avançat que demanaria a la Comissió Europea que es pronunciï sobre el cas, ja que per al consell ‘totes les llengües europees són llengües a protegir i la llibertat d’expressió és un principi a preservar’.

Així, ACPV ha començat a treballar per aconseguir que les institucions europees responguin al tancament de TV3 al País Valencià ‘perquè un atac a la pluralitat i les llibertats d’expressió d’aquesta dimensió està en contra del que propugna Europa a favor del trencament de fronteres en matèria de comunicació’. Gisbert ha dit que ACPV vol fer arribar ‘la veu de la indignació i de la defensa de la llibertat i la democràcia a Europa’.

Gisbert també ha explicat que l’entitat estudiaria la proposta de Willy Meyer de presentar una petició d’investigació sobre si el tall d’emissions de TV3 a què s’ha vist obligada ACPV per les multes del govern vulneren les directives europees en matèria de llibertat d’expressió i drets lingüístics. Segons Meyer, el cessament d’emissions vulnera el patrimoni de la Unió Europea i els principis fundacionals de la carta europea, a més de col·lidir amb el consell d’Europa. ‘El consell europeu entén que les llengües europees, totes les llengües, són llengües a protegir i que la llibertat d’expressió i la pluralitat són un principi a preservar’, ha dit Meyer, que ha avançat que presentaria una pregunta a la Comissió Europea per tal que es pronunciï sobre el cas.

La petició de Meyer s’afegeix a l’anunciada ahir per l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras, que va dir que demanaria empara a les institucions europees pel el tancament de TV3 al País Valencià i que demanaria a la Comissió Europea d’obrir una investigació sobre el tancament de les emissions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any