La Universitat Jaume I es concentra contra el tancament de TV3

  • La direcció ha emès un comunicat on reclama que es recuperin les emissions

VilaWeb
Redacció
22.02.2011 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Professors, treballadors i alumnes de la Universitat Jaume I s’han concentrat aquest migdia a l’àgora com a mostra de rebuig al tancament de TV3 al País Valencià. El Consell de Direcció de la Universitat ha fet públic un comunicat en què alerta de l’empobriment de l’oferta en la llengua pròpia que suposa la pèrdua del senyal audiovisual i reclama que, per raons culturals, es restableixi l’emissió.

La Universitat Jaume I ‘es referma en la defensa de la divulgació de la llengua i cultura pròpies a través dels mitjans audiovisuals, en la línia expressada a la iniciativa legislativa popular Televisió sense fronteres, que va tenir el suport de la Xarxa Vives i de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE)’. Per a la institució, el tancament de TV3 ‘suposa una restricció de la llibertat d’informació i un atac a la llengua pròpia dels valencians’, i per això ha instat la Generalitat a atendre la demanda cívica i a trobar una via legal que possibiliti recuperar els senyals.

La direcció de la Universitat també fa palesa la contradicció d’un govern que reivindica el corredor mediterrani i altres infrastructures per desenvolupar l’euroregió i, alhora, ‘no és capaç de mantenir unes comunicacions audiovisuals que requereixen menys mitjans i costos’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any