Mas demanarà una reunió a Camps per cercar una solució al tancament de TV3

  • ERC compara Camps amb Berlusconi perquè 'utilitza la legalitat a la seva mida' i diu que el govern català està 'desaparegut en combat' en el conflicte

VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas demanarà a Francisco Camps una reunió per cercar una via de resolució del tancament de l’emissió de TV3 al País Valencià. Ho ha anunciat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, després del comitè executiu de la federació, que ha considerat ‘inadmissible’ la decisió. Abans d’aquest anunci, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, havia acusat el govern de Mas d’estar ‘desaparegut en combat’ i d’amagar-se per no encarar els conflictes amb altres comunitats.

Duran ha mostrat el rebuig de CiU al tancament de les emissions i ha considerat ‘inadmissible’ aquesta situació. ‘És incomprensible que en un món sense fronteres s’impedeixi que una televisió catalana es pugui veure a València per la unitat de la llengua, només discutida en termes polítics’, ha dit.

A més, ha indicat que CiU intentarà consensuar una declaració institucional al Parlament que mostri la posició contrària al tancament dels repetidors.

Avui també s’ha pronunciat el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, que ha declarat que en aquest conflicte el govern ‘s’amaga’ i ‘com en el pujolisme, no encara els problemes amb les altres comunitats’. En aquest sentit, Ridao ha instat l’executiu de la Generalitat a implicar-se perquè al seu parer només amb la iniciativa de la societat civil i alguns partits no es pot tractar amb un govern en mans del PP amb un president que com ‘un Berlusconi qualsevol, utilitza la legalitat a la seva mida’.

Ridao també considera que Camps utilitza aquesta qüestió conjunturalment, abans d’unes eleccions autonòmiques i municipals al País Valencià per intentar distreure l’atenció dels problemes judicials que afecten el senyor Camps, com el cas Gürtel.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any