Pañella: El govern de Camps menteix quan diu que vol la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

  • El diputat de Compromís exigeix al PSOE “que siga valent i aprove en al Congrés dels Diputats la iniciativa popular sobre Televisió sense fronteres que vam signar 685.000 persones”

VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del BLOC i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que    “és fals que el govern de Camps tinga el més mínim interés en que Canal 9 es veja a Catalunya i que se signe un acord de reciprocitat amb el govern català. L’únic que vol el PP valencià és que TV3 no es veja en terres valencianes, perquè no vol que ací funcionen uns canals televisius que parlen en la llengua comuna, i perquè no vol que es veja una televisió que ell no pot controlar.

Segons diu Pañella, “tot això de les negociacions sobre reciprocitat de canals amb el govern catalan és directament una mentida, som justament nosaltres, els que volem continuar veient TV3 al País Valencià, els primers defensors de què Canal 9 es veja a Catalunya. I cal que l’opinió pública sàpiga que l’única raó per la qual en aquests moments no es continua veient Canal 9 a Catalunya és perquè el govern valencià ha deixat de pagar el satèlit que enviava el senyal, però que el seu canal i la freqüencia que li està destinada continuen disponibles com el primer dia”.

El diputat de Compromís s’ha referit també “al trist paper que han jugat en aquest tema els socialistes des del primer moment. Han tingut a les seues mans la plena legalització de les emissions de TV3, des del ministeri i des del parlament espanyol, i sempre s’han estimat més mirar cap a un altre costat. És per això que ara, davant de les protestes de la ciutadania, justament encoleritzada pel tancament d’aquestes emissions, és l’hora d’exigir-los valentia, i que d’una vegda voten a favor de la iniciativa Televisió sense fronteres que més de 680.000 ciutadans de tot l’estat, entre els quals prop de 300.000 valencians, vam signar per a que la llei garantisca la lliure circulació de les televisions en el conjunt del marc lingüístic de cadascuna de les llengües. I que no facen ara com si s’ecandalitzaren de les mesures de Camps, perquè ells, amb el seu silenci, estan col.laborant a que els valencians no puguem continuar veient TV3”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any