Eliseu Climent: ‘De cap manera no donem TV3 per perduda’

  • Entrevista amb el president d'ACPV, que pondera el tancament de TV3 i descriu les vies per a recuperar-la

VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘És com un pare o un fill que se’n va, però que tornarà.’ El president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, descriu així la sensació d’haver perdut TV3 al País Valencià, des de dijous. En aquesta entrevista, feta a la terrassa de l’edifici Octubre de València, envoltada d’antenes de televisió que ja no reben el senyal de TV3, Climent no amaga la gravetat dels fets i es confessa profundament dolgut, però diu que és optimista i que les emissions tornaran: ‘De cap manera no donem TV3 per perduda.’

Explica que hi ha un gruix social molt potent en favor de les emissions i que una part molt important de la societat valenciana no entén com el govern de Camps ha pogut arribar a l’extrem de prohibir TV3. A més de la pressió que puguin fer els ciutadans, creu que les vies per a recuperar les emissions són bàsicament dues: la via jurídica, que pot arribar fins a les màximes instàncies europees, i la via política, sobretot a través de la ILP Televisions Sense Fronteres, una iniciativa a l’espera de ser debatuda al congrés espanyol i que pot culminar amb una nova legislació que impediria actuacions com la del govern valencià.

Climent entén que el president Camps ha volgut fer una demostració de força i d’autoritat en un moment de crisi personal i política. També valora la resposta que hi ha hagut aquest cap de setmana a la xarxa, el paper de la Generalitat de Catalunya i l’atac a la llengua i a la cultura que el tancament significa per a tot el país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any