El Festival de Poesia de la Mediterrània, contra la violència

  • Per primera vegada, enguany hi participaran més poetesses que no pas poetes

VilaWeb
Redacció
02.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comença el XIII Festival de Poesia de la Mediterrània amb el recital de micropoesia d’AJO, a la sala petita del Teatre Principal de Palma. Segons el director del festival, l’escriptor Biel Mesquida: ‘Arribar al festival que fa tretze m’agrada, sobretot perquè vol dir que ja tenim una tradició. El festival vol convertir la poesia en un far que ens orienti i ens il·lumini. El tema que hem triat enguany és la poesia contra la violència, especialment contra les dones.’ Hi participaran l’actriu Rosa Novell, el grup Las Migas amb Sílvia Pérez Cruz, el cantant Marcel Cranc. I a la Nit de la poesia hi haurà Gemma Gorgas, Nicole d’Amonville, Pere Gimferrer, Gerard Vergés, Nora Albert, Roha Mashavave, Maite Berzales, Isabel Garcia Canet, Anie Batts…

El festival s’allargarà fins al mes de juliol; es així que al programa hi ha la presentació del nou disc del cantant Marcel Cranc, ‘Imagina’ (23 de març); el recital poètic ‘Joan Maragall, el ciutadà’ a càrrec de Rosa Novell (13 d’abril); un concert del grup ‘Las migas’ (24 de maig); la Nit de la poesia (25 de maig); l’endemà 26 de maig es farà un recital poètic al centre penitenciari de Palma; i clausurarà el festival un espectacle encara no confirmat, possiblement ‘Poseu-me les ulleres’, basat en la vida i l’obra de Vicent A. Estellés i dirigit per Pep Tosar.

La Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet, amb el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, ha organitzat un any més el Festival de Poesia de la Mediterrània. El festival té un acte central: el recital poètic de la Nit de la poesia, en què participen una quinzena de creadors vinguts de qualsevol indret de la conca mediterrània. El recital és un punt d’aplec de llengües, de cultures, de generacions, de llenguatges poètics musicals, escenogràfics… A més a més, els poemes del recital es recullen en una publicació, en versions originals i traducció catalana de totes les composicions, perquè els assistents puguin seguir la recitació.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any