El 2010 musical

  • VilaWeb TV fa un repàs dels fets musicals més destacats de l'any que acabem de deixar

VilaWeb
Redacció
07.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De l’apoteòsic concert de Mishima a l’Apolo a les actuacions d’Obrint Pas al Japó. Del concert de Raimon a Xàtiva al primer Palau dels Pets, que ja han fet vint-i-cinc anys. Dels primers discs de grups com els Surfing Sirles (entrevista de VilaWeb TV) a la ronda plena d’èxits dels Amics de les Arts. En aquest vídeo de VilaWeb TV fem un repàs dels fets musicals més destacats del 2010.

Un dels noms d’aquest 2010 és Mishima. Cap a final de l’hivern va publicar ‘Ordre i aventura’, un cinquè disc amb què ha recollit els fruits d’aquests últims deu anys fent cançons, i que acaba de rebre la menció de millor disc de l’any, dels premis Enderrock de la crítica. També ha merescut el primer lloc de les principals llistes musicals de tot l’estat. David Carabén i Dani Vega van passar per VilaWeb a presentar el disc i van interpretar-hi la cançó que li dóna títol.

Els altres protagonistes de l’any 2010 són els Amics de les Arts. El quartet barceloní va publicar ‘Bed and Breakfast’ a final del 2009, va ser el gran guanyador dels Premis Enderrock de l’any passat i durant tot el 2010 no va parar de fer concerts.

I ara inaugurem un 2011 en què es preveuen algunes novetats discogràfiques destacades. Com la de Raimon, que publicarà un disc després de deu anys de no haver-ne fet cap de nou; i també les d’Obrint Pas, Mazoni, Brams, Pau Alabajos i… el disc més esperat de l’any, potser: Manel. Pocs detalls se’n saben, a banda que sortirà cap al febrer.

A més de Mishima, han passat uns quants grups per l’Espai VilaWeb, des d’on us hem volgut oferir-vos una mostra de la música feta l’any passat. En aquest racó hem sentit les cançons dels primers discs de grups com Inspira, Quart Primera, la Iaia, l’Atelier, Senyors Tranquil o Bikimel. També hi han passat Sanjosex, Mishima i la Brigada, entre altres. Totes les actuacions, al canal Música de VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any