Obrint Pas: postals des del Japó

  • El grup valencià ha fet aquests dies la seva primera ronda asiàtica, i n'expliquen l'experiència en un vídeo i a les xarxes socials

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Bel Zaballa
08.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Això és increïble, ja t’ho explicaré. Records des de Tòquio!’. Podria ser una postal, però en els temps que corren, és un DM (un missatge privat, en llenguatge tuitaire), que ens fa arribar des de l’altra punta del món Xavi Sarrià. Els Obrint Pas van marxar el dia 1 cap al Japó per fer la seva primera ronda de concerts asiàtica, que avui s’acaba. Ha estat un viatge ple de bones experiències que ells mateixos han anat narrant des del primer dia aprofitant les noves tecnologies i les xarxes socials. Així és com ens han fet arribar aquest vídeo, amb escenes de diversos moments del viatge i dels concerts i amb declaracions de Sarrià parlant de l’experiència.

Després d’haver rodat per Europa, l’Amèrica Llatina, l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica, els Obrint Pas tenien el ‘repte d’arribar un poc més lluny’. Volien anar a l’Àsia i diu Sarrià que els feia especial il·lusió actuar al Japó. Finalment, arran d’un acord amb una productora japonesa, ho han aconseguit. ‘És una experiència que demostra com la nostra cultura i la nostra proposta arriben a l’altra punta del món’, diu el cantant del grup valencià, que afegeix que aquesta ronda pel Japó també demostra ‘que la música en català no és només per a catalano-parlants’ i que cal ‘trencar prejudicis, començant pels que nosaltres mateixos portem com a cultura minoritzada’.

Twitter i Facebook s’han convertit en les eines principals per fer la crònica d’aquesta estada al país nipó. A Facebook han penjat una galeria d’imatges que s’ha convertit en l’àlbum de fotografies d’aquest viatge. Els Obrint Pas al metro de Tòquio, a botigues de discs, a restaurants, a una de les milers de vitrines amb plats falsos de menjar, en una zona de fumadors enmig de l’autopista…

I des de Twitter, Sarrià ha plasmat les impressions del viatge des que aterraren a l’aeroport, en forma de mini-cròniques de 140 caràcters i amb instantànies dels diversos moments, com aquesta piulada: ‘Increïble però cert. Un japonès ens acaba de tocar ‘No tingues por’ amb la dolçaina a Tòquio!’. I és que sobretot els ha sorprès la rebuda del públic japonès; un públic, diuen, agraït i entregat en cadascun dels concerts d’una de les bandes catalanes més internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any