Zapatero anuncia que la reforma de les pensions s’aprovarà el 28 de gener

  • Els primers treballadors que es jubilaran als 67 anys seran els que pleguin el 2027

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.12.2010 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha comparegut avui per anunciar la revisió de les pensions mínimes i un augment del salari mínim interprofessional, i ha anunciat que la reforma de les pensions que s’aprovarà el 28 de gener inclourà un augment de la jubilació progressiu de manera que els ciutadans es jubilaran als 67 anys al 2027. Ha apel·lat al diàleg amb partits i agents socials per tirar endavant les reformes de país i ha avançat que compareixerà al Congrés per explicar les polítiques socials aplicades des de 2004.

Zapatero ha comparegut l’endemà de la publicació de les recomanacions del Pacte de Toledo on els partits no es van posar d’acord per fixar la jubilació als 67 anys. El president espanyol ha fet referència al diàleg que mantindrà amb els agents socials durant el gener, però ha avançat que la reforma de les pensions que el Consell de Ministres aprovarà el 28 de gener inclourà un augment gradual de l’edat de jubilació que començarà al 2013 i farà que els ciutadans es jubilin als 67 anys al 2027.

L’augment de l’edat de jubilació serà d’un mes i mig per any. A l’inici del període de transició, al 2013, serà de 65 anys i al 2020 se situaria als 66. Aquesta, ha dit Zapatero, és una reforma que va en la línia de les que han impulsat països com Alemanya.

El Consell de Ministres també ha aprovat la revalorització d’un 1,3% de les pensions a causa del diferencial entre l’IPC real i el que l’executiu havia calculat per al 2010. Aquest augment tindrà efecte a partir de gener amb una paga addicional de 120 euros. Els 3,3 milions de ciutadans de l’Estat que reben les pensions mínimes veuran augmentat aquest increment en un 1% de manera que la seva pensió creixerà en un 2,3%. El president espanyol ha destacat que les pensions mínimes han guanyat un 27% de poder adquisitius des del 2004.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any