Màrius Serra, director de VilaWeb per un dia

  • Escriptor i enigmista, va ser el sisè director convidat de VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dia 23 de desembre Màrius Serra va dirigir Vilaweb, en qualitat de convidat de ‘Quinze directors per un dia’, igual que ho havien fet abans d’ell Xavi Sarrià, Simona Levi, Martí Domínguez, David Carabén i Najat El Hachmi. Darrerament, Màrius Serra torna a ser actualitat perquè s’acaba de publicar ‘Verbàlia 2.0‘ (Empúries), un extens volum de sis-centes pàgines, amb mig centenar d’artificis verbals i ginys literaris, que amplia i complementa el ‘Verbàlia’ publicat fa deu anys. I també acaba d’aparèixer ‘L’orgia verbal. Converses amb Màrius Serra‘ (DAU), un retrat sobre l’escriptor en sis llargues converses amb el llibreter Biel Barnils.

La direcció de Màrius Serra va ser condicionada pels dos grans fets de la jornada: la sentència del Tribunal Superior de Justícia contra la immersió lingüística i la votació al parlament de la investidura d’Artur Mas. Al matí va dirigir la reunió de la redacció i a la tarda va participar en un xat amb els lectors, en el qual va proposar el següent ‘enigmàrius‘:

‘Temps tempestuós que arrebossa
les mars japoneses de Verbàlia, 7 lletres.’

Va proposar d’aprofundir la notícia de les sentències del Tribunal Suprem amb onze preguntes i onze respostes, presentades sota el títol ‘Sentència: quèquicomquan?’; també amb testimonis de personalitats i de catalans castellanoparlants. I ho va arrodonir amb un repàs de la situació del català a les escoles de les Illes, de la Franja de Ponent i del País Valencià. Serra va recordar, en una opinió contundent, la figura del psicolingüista Miquel Siguan i va idear la felicitació nadalenca de VilaWeb, a l’estil de Sinera, l’Arenys d’Espriu: ‘ladan nob bew-aliv‘. Tal com explica en aquest vídeo, ‘tot i que recordarem el cementiri de Sinera, aquí hi diu ‘bon Nadal VilaWeb’; les coses sembla que vagin al revés, però, malgrat tot, no som al cementiri, sinó que som ben vius’.

D’àmbit cultural, va proposar un reportatge de l’exposició de Perico Pastor a la Pedrera, consistent en una selecció d’il·lustracions que l’artista havia fet per a la ‘Bíblia catalana interconfessional’.

Finalment, amb Vicent Partal i Martí Crespo va enregistrar el capítol de l’Internauta del 28 de desembre, en el qual va fer un repàs de les notícies sobre internet i la tecnologia més notables del 2010.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any