‘Mercadillo de cossos’ a Sabadell

  • Una performance de Justa Revolta qüestiona els cànons de bellesa

VilaWeb
Redacció
24.12.2010 - 00:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dijous a la tarda, la plaça de l’Ajuntament va acollir el ‘mercadillo de cossos’, una performance organitzada per Justa Revolta amb la voluntat de qüestionar i criticar els cànons de bellesa i la imposició de models estètics. A la parada d’aquest ‘mercadillo’ s’hi podien trobar pits de plàstic, perruques, nassos, i ulls entre moltes altres parts del cos.

La performance (veure video) va consistir en la paròdia d’una parada de compra-venta de parts del cos, on les membres de l’entitat, disfressades de metgesses anaven preguntant a la gent del carrer si volien canviar alguna part del seu cos, de la mateixa manera que explicaven que podien escollir entre totes les parts que hi havia a la parada. Al costat de la parada també hi havia una pancarta on es podia llegir ‘que t’imposin un model estètic també és violència de gènere’.

Les octavetes informatives deien: ‘Aquí podràs escollir la teva imatge a semblança dels teus ídols.  Tenim pits grossos,  nassos perfectes, ulls impressionants… També ens podràs donar allò que et molesti; pèls, greix acumulat, potes de gall, cel·lulitis’. Amb aquesta performance l’entitat pretenia fer visibles diferents violències que s’exerceixen sobre les dones, en aquest cas la violència estètica.

Aquesta acció va durar pràcticament una hora i va despertar la curiositat de moltes persones que passejaven pels voltants i que s’acostaven a veure què passava i que, en diversos casos, participaven activament a la performance emprovant-se perruques i pits de plàstic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any