Chaves destitueix el polèmic Ricardo Peralta

  • L’ex-delegat del govern espanyol a València s'havia fet criticar pels atacs del Cabanyal i per la impunitat de la violència feixista

VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol destituirà avui el seu delegat al País Valencià, Ricardo Peralta. Així li ho va fer saber ahir el ministre de Política Territorial i Administracions Públiques espanyol, Manuel Chaves. Peralta, home de confiança de l’ex-vice-presidenta María Teresa Fernández de la Vega, ha rebut dures crítiques pels atacs de la policia al barri del Cabanyal o per la impunitat de la violència feixista al País Valencià.

Moltes entitats valencianes han demanat repetidament la dimissió de Peralta per la manera de governar la policia espanyola; sobretot arran de les escomeses de la policia al barri del Cabanyal i de la manifestació a València, en ocasió de la vaga general del 29 de setembre.

També ha estat criticat per la impunitat amb què actuen els grups feixistes al País Valencià. La plataforma Moviment contra la Intolerància va presentar el mes passat el primer dossier especial Raxen (.zip), que consigna els fets relacionats amb el racisme, la xenofòbia, la intolerància i delictes d’odi perpetrats al País Valencià entre el 2008 i el 2010.

Segons el dossier, el País Valencià és, amb el Principat, el primer dels territoris en incidents d’aquesta mena. Però Peralta va negar que les dades de Raxen fossin certes.

Peralta, nascut el 1951 a Belvis de la Jara, fou nomenat delegat el 16 de maig del 2008, en lloc d’Antoni Bernabé. Abans havia estat diputat del PSOE a les corts espanyoles, fins l’any 2000, i del 2000 al 2008 va fer d’advocat.

Algunes fonts indiquen com a successora de Peralta la regidora del PSPV a València, Ana Botella. El secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, va aprofitar ahir la notícia per tornar a criticar el govern socialista de Zapatero: ‘l’última víctima de la política de fer servir i llençar de Zapatero és Peralta’, que havia estat sempre un polític fidel a les decisions del govern espanyol, segons Clemente.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any