La Plataforma pels Drets Socials demana la dimissió del delegat del govern espanyol, Ricardo Peralta

  • Concentració a València contra l'escomesa de la policia al carrer de Colom, el dia de la vaga

VilaWeb
Redacció
14.10.2010 - 20:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha fet una concentració per demanar la dimissió de Ricardo Peralta, delegat del govern espanyol a València, convocada per la Plataforma pels Drets Socials. S’ha fet al carrer de Colom, davant la delegació del govern espanyol, a les set de la vesprada. La concentració ha volgut contestar l’atac de la policia en una de les manifestacions de la vaga general del 29 de setembre, atac que es va acabar amb desenes de ferits.

En una declaració els convocants sostenen que ‘les forces de la policia, sota les ordres del delegat del govern, van cometre tot d’abusos, provocacions i violències’. Per això, demanen ‘la dimissió de Ricardo Peralta, l’actuació del qual ja es va destacar fa uns quants mesos al barri del Cabanyal, quan va permetre l’actuació injustificable, desproporcionada i violenta de la policia contra veïns i ciutadans’.

L’escomesa del carrer de Colom

A València, arran de la vaga general del 29 de setembre, una unitat antiavalots de la policia nacional espanyola va fer desenes de ferits en un atac a la capçalera d’una manifestació. L’atac va ser a migdia, al carrer de Colom, sense avisar i d’una contundència gens habitual (vídeo). Ja aleshores, la duresa de l’actuació va obligar EUPV, present a la manifestació, a demanar la dimissió de Ricardo Peralta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any