Màrius Serra: ‘Sóc polièdric i perillo de quedar desdibuixat’

  • Entrevista amb Màrius Serra, que acaba de publicar 'Verbàlia 2.0' (Empúries) i que és el protagonista del retrat 'L'orgia verbal' (DAU)

VilaWeb
Montserrat Serra
09.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Màrius Serra torna a ser actualitat perquè acaba d’aparèixer ‘L’orgia verbal. Converses amb Màrius Serra‘ (DAU), un retrat sobre l’escriptor, enigmista i verbívor en sis llargues converses amb el llibreter Biel Barnils. I també ‘Verbàlia 2.0‘ (Empúries), un extens volum de sis-centes pàgines, amb mig centenar d’artificis verbals i ginys literaris, que amplia i complementa el ‘Verbàlia’, publicat fa deu anys.

Entrevistem en Serra per parlar d’aquestes novetats literàries (vídeo), i ens explica les raons de la seva fascinació per les paraules, els tres personatges que l’han marcat més, com té ordenada la biblioteca, l’enigma més difícil que hagi ideat mai –que es troba al ‘Verbàlia 2.0’…

Una altra novetat és que ‘Verbàlia’ també s’ha convertit en un joc, inventat per ell mateix i per l’especialista en jocs Oriol Comas, i editat per Devir. Consisteix en una capsa amb cinquanta jocs lingüístics del país dels Verbívors. Tots dos el descobreixen per als lectors de VilaWeb (vídeo).

‘L’orgia verbal. Converses amb Màrius Serra’ (DAU) és un retrat de l’escriptor en sis converses vivíssimes amb el llibreter Biel Barnils.

Diu en Serra a VilaWeb que, si hagués de definir el terme ‘cultura’, diria que és ‘conversa’. Doncs bé, en aquest llibre, hi parla de literatura, de llengua, de política, de dependència, d’independència, de la mort, del món editorial… sense límits i amb noms i cognoms.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any