Els sindicats majoritaris critiquen l’actitud del govern i dels controladors

  • CGT acusa Blanco de ser el responsable del caos aeri pels últims decrets aprovats per l'executiu espanyol

VilaWeb
Redacció
04.12.2010 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

UGT i CC OO han coincidit a criticar el govern espanyol per les últimes mesures laborals aprovades, de les quals es queixen els controladors aeris. Però tampoc no han estalviat crítiques contra aquest sector, de qui diuen que ha respost de manera desproporcionada. En canvi, la secció sindical de CGT-Aena ha acusat directament el ministre José Blanco de ser el responsable del tancament de l’espai aeri per haver decretat la privatització d’Aena.

El secretari general d’UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha qualificat els fets de ‘cúmul de despropòsits’. Álvarez ha criticat que el govern espanyol, amb l’últim decret, no permeti que els períodes de baixa comptin com a hores efectives de treball, i també ha criticat la reaccions dels controladors aeris, que ha considerat desproporcionada. Pel que fa al caos aeri, el secretari general d’UGT ha dit que en aquest conflicte hi havia dos responsables: ‘D’una banda, Aena i el govern espanyol, i de l’altra, els controladors. I hauran de respondre pel mal que han fet a moltes persones i a la imatge del país des del punt de vista turístic’.

El secretari general de CC OO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha qualificat de ‘sabotatge’ l’actitud dels controladors aeris i ha dit que no obeïa ‘a un conflicte laboral en sentit estricte’ i que no s’havia exercit el dret a vaga. També ha criticat l’actitud ‘irresponsable’ del govern espanyol per la reforma laboral del col·lectiu. ‘Sabien que el conflicte estava servit perquè el col·lectiu és com és. Havien d’haver escollit una altra data que hagués causat menys problemes. Aquesta és la pitjor de les dates possibles’, ha precisat. Gallego ha lamentat la declaració d’estat d’alarma però ha retret als controladors que hagin anat a la seva: ‘Han rebentat qualsevol possibilitat d’establir vincles de solidaritat amb la resta de treballadors i no han establert mecanismes de diàleg o negociació’.

El sindicat més dur amb el govern ha estat CGT, que ha acusat el ministre José Blanco de ser el responsable del caos aeri d’avui. Segons que diu en un comunicat, l’última decisió de privatitzar Aena a través d’un decret llei i ‘d’imposar per decret condicions laborals il·legals al col·lectiu de control contra el dret a la negociació col·lectiva i de l’estatut de treballadors’ ha estat la causat del tancament de l’espai aeri.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any