Mor Teresa Carbó i Comas

  • El passat dissabte (tarda/vespre) es va morir, a la residència de El Soler on feia temps que vivia, la Senyora Teresa Carbó i Comas de Morell, a l'edat de 101 anys. Les exèquies tindràn lloc avui dimarts 19 d'octubre al Crematorium Públic de Perpinyà, al 699, carrer Louis Mouillard, a les 15 H.45...>>
    Dt. 18 d'Octubre del 2010 (matí)

VilaWeb
Redacció
19.10.2010 - 07:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Teresa Carbó i Comas era una resistent, militant del BOC i del POUM, en esclatar la guerra civil espanyola,  és una de les organitzadores del Socors Roig i s’ocupa del servei de l’hospital. Desprès del fets de Maig 1937, arran de la detenció d’Andreu Nin, va anar a la policia de Barcelona per veure si el localitzava, i es convertí en la ultima militant del POUM que el va veure viu. Detinguda, passà tres mesos i mig a la presó.

El 1939 es va exiliar a l’estat francès, i durant la guerra mundial va participar a la resistència contra els nazis sota les ordres de Josep Rovira i Canals  en el grup  “MARTIN” de l’I.S. El seu company va ser arrestat per les S.S. i tancat en un camp de concentració d’Alemanya, d’on no tornà. Ella és va poder escapar gràcies a la seva coneixença de l’esperanto. Vídua amb un fill petit s’instal.la a Tolosa continuant les seves activitats de resistència fins al final de la guerra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any