Barcelona – València – Palma, una geografia

  • S'inaugura una exposició sobre les coincidències i divergències d'aquestes tres ciutats, al CCCB

VilaWeb
Redacció
26.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Vaig mirar el mapa de satèl·lit amb unes tisores a la mà i vaig veure que tallant en triangle aquestes ciutats, una a cada vèrtex, semblaven tres illes connectades per una gran mar. Era una imatge molt impactant perquè no la teníem’, explica l’artista Ignasi Aballí, comissari de l’exposició ‘Barcelona – València – Palma, una història de confluències i divergències’ oberta al CCCB, juntament amb el periodista Vicent Sanchis i l’escriptor Mecior Comes. Tots tres n’expliquen (vídeo) algunes de les peculiaritats.

 

Al catàleg hi ha articles de Sebastià Alzamora, David Castillo, Melcior Comes, Ferran Mascarell, Eduardo Mendoza, Joan F. Mira, Valentí Puig, Llucia Ramis, Vicent Sanchis, Enric Sòria, Vicent Villatoro i Monika Zgustová.

L’exposició es va inaugurar oficialment ahir i es mantindrà oberta fins a mitjan setembre. Durant la presentació a la premsa, el secretari general de Cultura, Eduard Voltas, va dir que aquesta exposició en certa manera havia arribat trenta anys tard: ‘Fa trenta anys van passar moltes coses, va ser un moment molt viu, potent, en plena transició. A València es van enfrontar dos projectes nacionals, el català i l’espanyol. El català no va ser prou encertat, i van anar al xoc. El resultat d’allò ha fet, per exemple, que hagin hagut de passar trenta anys per poder veure una exposició com aquesta. Però ara podem fer-ho diferent, fer-ho millor, buscant allò que ens pot unir. Dins aquest triangle hi ha espai per a construir (o reconstruir, segons com es miri) un espai econòmic i cultural.’

L’exposició es podrà veure a Palma a final d’any. A València, de moment, no s’ha arribat a cap acord per a oferir-la-hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any